Tommie Freke, musicus/componist/theatermaker

Tommie Freke (Leiden, 1966) is sinds 1996 werkzaam als muzikant en componist/theatermaker. Hij maakt muziek, componeert en arrangeert voor theater, locatietheater, film. Hij componeerde oa. voor Dogtroep, Het 5e Kwartier, Fort van de Verbeelding, De Veenfabriek, Theater Artemis, Theater Munganga, Theater Maatwerk, Opus One, Parels voor de Zwijnen en recentelijk voor TG WieWalvis. Hij heeft muziekinstallaties gemaakt met diverse kunstenaars waaronder Pé Okx en Sandro Setola.

Tommie Freke is opgeleid als Jazzmusicus aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Na zijn studie heeft hij vanaf 1996 bij het legendarische theatergezelschap Dogtroep uit Amsterdam gewerkt. Dogtroep was een gezelschap van beeldend kunstenaars, theatermakers, musici, technici en andere uitvinders dat een heel eigen, beeldend theater maakt. De voorstellingen kenmerkten zich door weinig woorden, veel muziek, humor, sprankelende fantasie en spitse technologie. Hightech werd moeiteloos gecombineerd met lowtech, vakkennis met experimenteerdrift en orde met chaos. Dogtroep communiceerde met beeld en geluid en was voor publiek van allerlei generaties en achtergronden begrijpelijk.

In diezelfde periode heeft hij met zijn band Sâlt 2 CD’s gemaakt en een aantal keer door Engeland, Belgie en Nederland getourd langs allerlei grote en kleine theater en muziek festivals.

Vanaf 2002 is hij zich ook intensief met het ontwikkelen van workshop methodiek en didactiek gaan bezighouden. Door middel van diverse Community art projecten heeft hij een grote betrokkenheid in het werken met mensen uit alle lagen van de bevolking ontwikkeld.

Momenteel is bezig met het ontwikkelen van een geheel nieuw theater concept. In OERKEST wordt je met een knal gelanceerd. We maken een trip van kosmische grondtonen tot hoempapa, van tamtam tot triphop. Een caleidoscopisch sonische ervaring, waarna je verward doch verrijkt de capsule wordt uitgeslingerd. Zonder parachute!

Mail:         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel:           0615160746